vrijdag 21 februari 2014

Waarom zien luchtwassers er zo 'koud technisch' uit?

De veehouderij ontwikkelt antwoorden op de milieubelasting. Een technisch antwoord op ammoniak belasting is de luchtwasser. De stalen bak die op steeds meer stallen tegen de gevel staat om de stallucht te wassen.  Een mooi iets wat best gezien mag worden.

Maar waarom is het dan zo'n kale, opvallende stalen bak met een puur technische uitstraling?
Waarom heeft hij geen kleur die minder opvalt, of waarom gebruik je hem juist niet om op te vallen?
Zet er een print op die de beeldvorming ondersteunt van een agrariƫr die investeert in een schone omgeving, tegenwoordig kost dat echt niet zoveel meer, zeker niet in verhouding tot de bouwkosten van de totale stal.

Langs de A30 bij Lunteren staat een grote nieuwe zeugenstal op korte afstand van de snelweg, hier staat zo'n kale stalen bak tegen de gevel. De ondernemer doet actief mee aan het programma Vallei Boert Bewust, er hangt ook een vlag zelfs. Die vlag valt echter in het niet bij de afmetingen van de stal en de luchtwasser.

Maak een print met het logo Vallei Boert Bewust, plak die op die stalen bak en wees zichtbaar in je inspanningen voor een schonere omgeving. De uitstraling die het nu heeft is volgens mij niet de uitstraling die je eigenlijk wil hebben. De boodschap die het gebouw uitzendt kan zoveel beter aanpassen bij wat je doet en wat je wilt. En het is nog nooit zo makkelijk geweest: groot formaat stickers of spandoeken zijn niet duur meer. Soms moet je net even anders naar je eigen stal durven en kunnen kijken.

Veel bedrijven betalen veel voor een mooie reclame plek langs de snelweg, hier is zo'n plek aanwezig en de boodschap is: hier zijn we gesloten en technisch bezig.
Terwijl er bij de oprit van het bedrijf een prachtbord staat en er in de stal hele goede mogelijkheden zijn om de varkens te komen bekijken. Misschien is de voorkant van de stal wel de kant die naar de A30 staat ipv de oprit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten