dinsdag 27 november 2012

Van kantoortorens en grazende koeien

 
The Story of Milk, een film gemaakt door Friesland Campina is net uit.

Er zijn natuurlijk altijd dingen die je zelf anders gedaan had of die misschien een tikkeltje overdreven zijn (het maanlicht is wat erg sprookjesachtig). Maar in zijn geheel: complimenten!

Prachtig hoe vanuit de beleving van de stad, van de kantoormens die over de metropool uitkijkt de brug gemaakt wordt naar leven. Naar 14000 boeren die elke morgen opstaan om voor hun koeien zorgen. Koeien die iets doen dat geen fabriek kan: melk maken.
 

Ook mooi zoals het verteld wordt: ‘het platteland is misschien niet zo snel en opwindend als je gewend bent’ en dan toch verder gaan en laten zien dat het raakt aan iets wat we allemaal herkennen: in die hectiek van 24/7 zijn we allemaal mens. Een mens met behoefte aan voeding voor het leven, zowel letterlijke voeding als in overdrachtelijke zin.
 

Mooi hoe coöperatie er in naar voren komt, ook hier kun je rustig vragen stellen in hoeverre een lid nog meebeslist. Maar toch, het is een coöperatie, een coöperatie met een lange termijn doel. Dat hebben we nodig in deze samenleving: lange termijn doelen.


Een goede actie en zo wereldwijd bruikbaar. Op deze manier de landbouw voor zijn omgeving in beeld brengen, vanuit de wereld van de stadsmens: complimenten aan de makers.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten