zondag 18 november 2012

Met andere ogen naar de stal kijken


Prima stal tot je met andere ogen kijkt...
 

Bij een van de bezoeken aan een varkenshouder om over mestregels en vergunningen te overleggen, viel mij weer op hoe kaal de stal er eigenlijk bij lag. Prima stal, technisch op orde, goed bereikbaar, niets mis mee. maar toch, ja gewoon kaal, mooi gemaaid gras, een nette bestraging met klinkers en dan een stenen muur. Geen rommel en alles netjes.
 
Maar wel kaal en erg stenig.
 

Ik zei tegen hem: 'Die stal van jou, het is een prima stal, maar volgens mij moet je eens een rijtje bomen voor de stal zetten, als je zo de bocht om komt rijden en die stal ziet, eigenlijk ziet het er niet uit… '
 
Hij lachte en zei: het is wel goed met je, kom we gaan de vergunning bespreken.

Wat schetst mijn verbazing bij het volgende bezoek, hij zei: Je hebt gelijk, ik ga er bomen poten.
 

Dit was een paar jaar geleden. Onlangs sprak ik hem na lange tijd weer. Hij zie: die bomen, daar geniet ik zo van! Ik zie ze vanuit mijn slaapkamer en het is gewoon genieten.

 
De stal was technisch mooi en prima, dat bleef hij ook. De bomen maakten alleen maar dat hij beter in de omgeving paste. De varkens groeiden er niet minder om en het bedrijf kreeg een mooiere uitstraling.

Het resultaat van even met andere ogen naar je bedrijf kijken. Blij dat ik toen die opmerking maakte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten